Berangan itu indah :)

Assalamualaikum. Salam Sejahtera. Salam Satu Malaysia.

Hye abang-abang, kakak-kakak, ibu-ibu, adik-adik, kawan-kawan dan keseluruhannya. Yah, lama tak update di BLOG. No idea mannnnnnnnnnnnnnnn -.- Well, i try juga nak post something here. Lets go baby !

First of all anem nak cakap, in this world kita susah nak dapat sesuatu yang kita nak sangat okayyy NAK sangat ! Mungkin bukan rezeki kita or Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita dengan beri apa yang perlu sahaja. Kan ? Itu di sudut positifnya lahh. Even kita pujuk diri kita dengan cakap macamtu, kita still ada rasa tertanya-tanya KENAPA ? dan KENAPA ??

Then, pernah tak you all (ayat bajet retiss) rasa jadi orang yang tak ada luck dalam dapat apa yang korang nak ? Sebenarnya bukan takda luck sgt, tp sukar nak dapat -.- Kadang-kadang stress kan ? Tapi kita buat-buat tak lah nak stress sangat sebab kita cuba untuk jadi lebih matang dalam hal ni.

Sebenarnya anem cuma nak cakap, mungkin dengan BERANGAN kita boleh rasa apa yang kita nak jadi kenyataan kan ? sound like "budak-budak" sangatt. Tapi sebenarnya ini membantu tau. Haa. Kau jangan ingat berangan tu TAK PEKDAH. No its truly wrong ! Kita berangan ni ibaratnya sketch (betul tak eja -.-) something untuk future kita :') Hahh !

Tapi, pleaseee jangan berangan terlampau, melampau dan ter ter ter ter lah. Berangan lah dengan kemampuan kita. Jangan kau berangan nak jadi Perdana Menteri esok hari -..- memang SUKAR lah kan ? But, kita kena selitkan juga dengan usaha. (Bukan terselit okay). And doa forsure. Semua pasti akan dapat di realitikan if kita cuba untuk itu. Yess ! awak kena tekad :)

Lagi satu. Aku benci dengar orang cakap "Suka berangan ? padanlah banyak jerawat" Kau ni memangggg EEEEEEEEE lahhhh ! Jerawat terjadi sebab hormon ngok. Bukannya berangan -.- Lagi pun jerawat nie salah satu ujian untuk kita-kita yang menghidapnya sebab kalau kita orang cantik kulit bersih forsure lawa meletup kebabomm dari kau. *BOOOO -.- get lost loser (huaa marah)

Impian atau dream sebenarnya guide kita untuk sesuatu yang kita betul-betul impikan. Dapat atau tidak itu bukan kerja kita, apa yang kita perlu, usaha usaha usaha, doa doa doa dan tawakal :) Tapi jangan buat kerja sia-sia kan ? Masa depan penting buat kita, dari sekarang kita perlu tetapkan. Sama ada kita inginkan yang berjaya atau sebaliknya. Jangan pernah takut untuk bermimpi berangan nak sebagainya. Itu hak kamu.

Finally, Kadang-kadang benda yang kita susah nak dapat tu lah yang mendorong kita untuk dapatkan apa yang kita mahu :) *btw Selamat SPM adik-adik akokk. Goodluck dear. All the best. MUCH LOVE.

No comments:

Post a Comment